Skandinavia og de andre nordiske land

Det er 7 land i norden, og jeg har besøkt 4 av dem.

Norge

 er mitt fedreland. Det er her jeg er født. Det er her jeg ønsker å finne et hjem, ønsker å finne ly i livet. Slå meg til ro mellom de eventyrfylte turene ut i den store verden.

Fredrikstad – Jeg bor fortiden her, midt i byn. Mens jeg letter etter skogen hvor jeg skal slå meg til ro 🙂  Rundt omkring fredrikstad finner jeg mange fornminder. Elsker å gå blant steinringene som har ståt der siden fornetider.

Gudvangen – Jeg holdt brikkevevskurs for 7 flittige elever på vikingemarkede sommeren 2011 på gudvangen. En fantastisk plass mellom høyefjell i enden av nærøyfjorden.

Oslo – Jeg er født i hovedstaden, vokste opp der. I enden av en fjord, omringet av høyder, ligger gryta vi kaller Oslo.

Sarpsborg – Jeg sykkla ut til Eide – Borg vikinglag hadde vikingmarked og satte telte opp – så, sent på kvelden, sykkla jeg hjem igjen – og inne i skogen, på gamlekongevei, bare 15 meter forand meg på veien, sprat det en stor Elg ut – jeg stoppa og han stoppa, jeg stirra og han stirra – så spurte jeg pent om han ikke vile gå inn i skogen igjen, for jeg ble lit nervøs av at han sto der å titta på meg – Elgen nikka  og gikk inn i skogen – sto pent å titta på meg 1 meter fra veien da jeg sykkla videre.

En vakker sensommerdag sykklet jeg til vestervannet, ca 2 timer for meg på sykkel. Så en liten kano tur, ut til en liten øy på 27 mål. Med skog og svalberg, myr og høyde. Vi rydda litt i skogen før vi fikk middag laget over bålet. Så en herlig svømmetur i sensommerens solnedgang. Sovnet ved siden av et sparklene bål, under en vakker stjerne himmel. Neste morgen mens disen kom opp av et helt stille vann, padlet vi tilbake i en flott soloppgang.

 

Danmark

er mitt moderland. Det er der mamman min kommer fra. Jeg har en stor familie i danmark og mange gode venner. Elsker å være i danmark.

Jægerspris – I Jægerspris ligger det en skog, det er en kongelig skog. Den er full av rune stener og gravhauger. Der har jeg funnet basen til min stav, sammen med min kjære Onkle John. Jeg har tilbrakt mange timer i denne skogen sammen med min familie. Lange hyggelige skogturer, gjerne omkring juletid.

Mols – Er et sted som huser en særdeles god vennine, der finner jeg alltid ro og masse hjerterom. Kreativiteten og snakken er alltid på topp, i en koselig skurevongn i Strand.

Det er også her danmark har bjergene sine, he he he. En fantastisk plass fullt av fantastiske fornminder og vakker natur.

Yggdrasilskoven – Ligger i hjerte av Jyland, og meget nært mitt hjerte også. En vidundelig skog, med stor kraft og evne. Full av de mest vidundeligste venner 🙂

Her finner jeg min tro, det som er, så klart og sterkt. Helt frame uten hinder. En av de beste plassene på moder jord.

 

 

Sverige

 er mitt naboland, meget brukt som veien ut i den store verden. Rommer også mange gode venner og opplevelser.

Göteborg – Husker spesielt mitt første valborgs blot, uten for Göteborg. Ute i den vakkre naturen, med mange gode venner.

 

Island 

En vakker øy midt ute i atlanterhavet. Full av historiske steder.

Hafnarfjörður – Har et flott vikinghotel, hvor det holdes vikingemarked hvert år. Et veldig spesielt marked å være med på, anbefales på det sterkeste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.