Asia

Asia har 54 land og jeg har besøkt 2 av dem. Fra Uralfjellene i vest ned til Svartehavet, kystlinjen rundt Tyrkia og sørover til Suez-kanalen. Rødehavet og Det indiske hav utgjør sørgrensen, mens Stillehavet er grensen mot øst.

Israel/Palestina

Eilat

En vakker og solrik dag gikk jeg over grensen til Israel. Byen jeg skulle besøke var Eilat. 

Korallrev i dødehavet

Korallrev i dødehavet

Første stopp var et undervanns observasjons senter, spesielt rettet mot korallrev i Rødehavet.

En utrolig verden under vann, så vakkert og fargerikt.

Etter på gikk jeg 10 kilometer inn til byen, langs stranda ved Rødehavet.

Var innom «Det historiske museet i Eilat» og fikk se hvilken rivende utvikling byen har hatt. Fra ingenting i 1945 til en turist by full av fancy hoteller og store eksklusive kjøpesentre i 2000.

Et kunst galleri med flotte kunstverk til salgs fikk jeg også se. Ved en fin plass fullt av fargerike fisker.

 

Jordan

Et fredfullt land i Midtøsten. Et vennlig folk som ønsker alle velkommen.

Og jeg var der når de hadde valg til kongressen. Før i tiden var det Kongen som bestemte hvem som satt i kongressen, men Kong Hussein ønsker å innføre demokrati, så nå blir kongressen valgt av folket. Håper at freden forsetter, at palestinerne for dra hjem til Palestina igjen ( det er nå 3 millioner palestinere i Jordan, og 3 millioner jordanere) så beduinene kan få ha ørkenen sin i fred. Jeg så ingen ting til politisk uro, men ble jo fortalt de faktaene de ville gi. Men det er fredfullt nå.

Petra

Det 7. av verdens underverk. En hel by, på det meste med 30,000 innbyggere, uthugget i fjellet i en stor dal. Dalen har en veldig trang og lang  kløft som inngang. Fjellet/steinen var i fantastiske farger og mønster, laget av vær og tid. Uthugget av folket der til fantastiske templer, graver, kloster og andre bygninger. En utrolig opplevelse å få se og være der.

 

Dødehavet

Laveste punktet på vår klode, som ikke ligger under vann. Det ligger 415meter under vanlig hav nivå. Og har et salt innhold på 31 %.

Der lå jeg og duppa i havet, utrolig morsomt, man bare fløt rundt. Når jeg sto opp i vannet, uten å nå bunnen, rak vanne meg til under brystkassa. Så smurte jeg meg inn i gjørma der, sola meg til gjørma var tørr, så ut i vanne igjen. Huden ble som baby hud, og du følte det i hele kroppen. Og mens gjørma tørka gikk jeg langs stranda og fant salt krystaller nede i havbunnen. Snakk om suvenirer, jeg fikk med meg salt fra Dødehavet hjem.

 

Aqaba

En by som ligger ved Jordans eneste kyst, ved enden av en fjordarm til Dødehavet. Det er her du finner Fortet til «Lawrence of Arabia» og den høyeste flaggstanga i verden (til Dubai laget en nye da). Det ligger også som en fin inngangs port til «Wadi Rum» et fantastisk ørkenlandskap.

Her gikk jeg langs strandkanten og plukket finne biter av koral og små skjell. Tok en svømmetur i Rødehavet på en solfylt dag, og gikk rundt blant markedsboder og små butikker i fint regnvær (noen dråper falt fra himmelen :o) da jeg besøkte ørken lande Jordan.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.